Wet- & regelgeving

Wat u moet weten

Geluideisen

Vanaf 1 april 2021 zijn er geluideisen voor buiten opgestelde installaties inwerking getreden. Bij uw aanvraag zullen we dit met u beoordelen aan de hand van de rekentool die de overheid beschikbaar heeft gesteld.

F-Gassen

Per 1 juli 2011 is de STEK-erkenning vervangen door het Europees erkende bedrijfscertificaat koeltechnische sector. Wij zijn in het bezit van dit bedrijfscertificaat en voldoen daarmee aan de Europese regelgeving op het gebied van F-gassen. Volgens de Nederlandse milieuwet dienen koperen aircoleidingen door een STEK-gecertificeerde monteur aan de buitenunit te worden gekoppeld, zodat de garantie van toepassing blijft. 

Al onze monteurs zijn in het bezit van een F-gassen diploma.

VCA

Vanuit het streven naar veilige werkomstandigheden is het initiatief ontwikkeld om praktische veiligheidsaspecten- en risico’s in werkuitvoering onder te brengen in een certificeerbare norm. De Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) treedt inmiddels al jaren op als toezichthouder van het VCA schema (Veiligheids Checklist Aannemers). 

Al onze monteurs zijn in het bezit van een geldige VCA-diploma

Expert

Werken met koudemiddelen vergt niet alleen vakkennis en ervaring, maar ook de juiste papieren. Wij zijn F-gassen gecertificeerd en bevoegd om koeltechnische handelingen uit te voeren.