Airco onderhoud
Airco onderhoud

Onderhoud van jouw aircosysteem is jaarlijks nodig om ervoor te zorgen dat de airco optimaal en veilig werkt. Bij installatie van de airco, heeft onze monteur informatie gegeven over het benodigde onderhoud. Graag geven wij op deze pagina nog wat extra informatie over het onderhouden van een aircosysteem.

Hoe vaak moet ik mijn airco onderhouden?

Dit is afhankelijk van het gebruik van jouw airco. Gebruik jij de airco slechts in een bepaalde periode om de ruimte te koelen, dan is jouw aircosysteem minder snel toe aan onderhoud als wanneer jij de airco het gehele jaar door dagelijks gebruikt. Wij gaan uit van jaarlijks onderhoud. Wij verwijzen hierbij ook graag naar de informatie die de fabrikant van jouw airco uitgeeft. Lees de specificaties van jouw airco dan ook goed door, voordat je start met het airco onderhoud.

Wij nemen in 5 stappen graag met je door, hoe jij onderhoud aan jouw aircosysteem kunt uitvoeren.

Stap 1 Reinigen onderdelen van de airco

Haal de filters uit de binnenunit en spoel ze voorzichtig af onder de kraan, zodat ze weer stofvrij zijn. Plaats de filters nog niet terug in de airco, maar reinig vooralsnog eerst de afvoer en de condenspomp indien deze aanwezig is.

Stap 2 Verdamperblok reinigen van de airco

Reinig het verdamperblok met een speciale reinigingsspray, ook wel een verdamperreiniger genoemd. Dit speciale schoonmaakmiddel laat je 5 tot 10 minuten inwerken en spoel je daarna met water na.

Stap 3 Ventilatorrol van de airco reinigen

Controleer de ventilatorrol op vervuiling. Reinig deze indien nodig met een kwastje.

Stap 4 Verdamperblok airco reinigen

Spuit het verdamperblok van jouw airco in met een verfrisser. En plaats daarna de bijbehorende filters terug.

Stap 5 Reinig de buitenunit

Gebruik de speciale reinigingsspray, een condensorreiniger, om de buitenunit condensor grondig te reinigen. Laat het middel 5 tot 10 minuten inwerken en spoel daarna af met water voor het beste resultaat.

Stap 6 Airco werking controleren na reiniging

Om te controleren of het aircosysteem correct functioneert, meet je de temperaturen van de aangezogen en uitgeblazen lucht na 15 minuten werking.

Geen meetapparatuur beschikbaar? Laat het ons dan weten.

Welke producten heb ik nodig voor het onderhoud van mijn airco?

Onderstaande producten zijn bij ons verkrijgbaar. Neem hiervoor contact op met Airco Service Appelscha.

  • Verdamperreiniger
  • Kwastje
  • Airco verfrisser
  • Condensor reiniger

Airco onderhoud door Airco Service Appelscha

Wil je liever niet zelf het onderhoud aan jouw airco uitvoeren? Dan kun je hiervoor ook onze monteurs inschakelen. Neem dan contact op met ons kantoor om een afspraak in te plannen. Ook voor de benodigde reinigingsproducten kun jij bij ons terecht.

Contact opnemen

Naam(Vereist)