Ontvochtigen met airco

Kan ik de luchtvochtigheid in huis verlagen met een airco? Om maar meteen met de deur in huis te vallen, dat kan! Het inzetten van een airco is een uitstekende manier om leefomgeving te ontvochtigen. Een juiste luchtvochtigheid ligt tussen de 40 % en 60 %.

Hoe werkt het ontvochtigen met behulp van een airco?

De airco’s van Airco Service Appelscha hebben een aparte ontvochtigingsfunctie voor het droog maken van de lucht in jouw leefruimtes. Zodra je dit systeem aanzet, wordt de vochtige lucht uit de leefruimte aangezogen en langs een koud element geleid. Hierdoor condenseert de lucht. Het vocht wordt opgeslagen in de airco. Zo krijg jij de luchtvochtigheid in jouw woning op peil.

Wat zijn de nadelen van een te vochtige lucht?

Een te vochtige lucht is niet goed voor jouw woning, voor de gezondheid van de bewoners maar ook niet voor apparatuur en spullen die zich hier in bevinden. Te vochtige lucht zorgt voor het ontstaan van schimmels en bacteriën. Ook krijgen insecten, zoals: zilvervisjes en pissebedden meer kans om zich te ontwikkelen in jouw woning bij een te hoge luchtvochtigheid.

De voordelen van inzet van een airco tegen vocht

Het belangrijkste voordeel om met een airco te ontvochtigen, is dat het op een zeer efficiënte en snelle manier gebeurd. De meeste airco’s kunnen binnen 24 uur tot wel 24 liter water wegzuigen. Daarnaast beschikken veel airconditioningsystemen over de mogelijkheid tot het apart aanzetten van de ontvochtigingsfunctie. Dit betekent dat je niet perse de airco hoeft te laten draaien voor het verlagen van de temperatuur. Andere methodes voor ontvochtigen zijn het inzetten van vochtvreters of een separate luchtontvochtiger. Een vochtvreter werkt minimaal en niet snel. Een separate luchtontvochtiger is in principe zonde van de aanschaf, een airco kan voor zo veel meer worden gebruikt. Zoals: verwarmen en koelen.