Single Split Airco’s

Neem contact op bij vragen

Single Split Airco’s

Er is een groot scala aan soorten en merken met ieder zijn eigen kenmerken. We bieden de oplossing door in alle mogelijkheden tot 15 kW te voorzien. Wilt u hulp bij uw keuze, dan adviseren we u vrijblijvend.

Direct airco bestellen - direct airco in huis

Wat is een Single Split Airco?

Een binnenunit rechtstreeks gekoppeld aan een buitenunit wordt een single-split airco genoemd. Er is slechts één binnenunit en één buitenunit, zodat het klimaat in iedere ruimte afzonderlijk te regelen is. Dit zijn één van de meest gebruikte systemen en daarom het voordeligst. 

Direct airco bestellen - direct airco in huis

Wandmodellen 

De binnenunit van een singlesplit wandairco wordt hoog aan de muur oftewel wand gemonteerd. Wandairco’s zijn één van de meest voorkomende airco-systemen, omdat ze bijna overal toepasbaar zijn. De binnenunit wordt aan de buitenunit gekoppeld, die vaak dichtbij gemonteerd is. De buitenunit kan op het dak, aan de buitenmuur of op de grond worden geplaatst. Een wandmodel is een relatief goedkope oplossing om het klimaat optimaal in een ruimte te regelen. 

Standaard wordt een wandmodel geleverd met een infrarood afstandsbediening. Een bedrade wandbediening is ook mogelijk, deze heeft meer functies dan de infrarood afstandsbediening en is overzichtelijker in te stellen. Eventueel is de wandmodel ook uit te breiden met een Wi-Fi-Module om rechtstreeks vanaf telefoon of tablet te bedienen. 

De koelcapaciteit van de wandairco variëren van 1,5 kW tot 9,5 kW

Direct airco bestellen - direct airco in huis

Vloermodellen (Console)

De binnenunit van een singlesplit vloerairco (ook wel console genoemd) wordt laag aan de muur oftewel wand gemonteerd. Vloerairco’s zijn de oplossing waar een wandmodel niet mogelijk of wenselijk is. De binnenunit wordt aan de buitenunit gekoppeld, die vaak dichtbij gemonteerd is. De buitenunit kan op het dak, aan de buitenmuur of op de grond worden geplaatst. Een vloermodel (als een wandmodel niet mogelijk is) is een mooie oplossing om het klimaat in een ruimte te regelen. 

Standaard wordt een vloermodel geleverd met een infrarood afstandsbediening. Een bedrade wandbediening is ook mogelijk, deze heeft meer functies dan de infrarood afstandsbediening en is overzichtelijker in te stellen. . Eventueel is de wandmodel ook uit te breiden met een Wi-Fi-Module om rechtstreeks vanaf telefoon of tablet te bedienen.

De koelcapaciteit van de vloerairco variëren van 2,5 kW tot 14 kW

Direct airco bestellen - direct airco in huis

Plafondmodellen

De binnenunit van een singlesplit plafondairco (ook wel onderbouwairco genoemd) wordt aan het plafond gemonteerd. Plafondairco’s blaast de lucht langs het plafond en is uitermate geschikt voor lange ruimten, dit komt omdat de lucht over een lange afstand van zich af kan blazen. De binnenunit wordt aan de buitenunit gekoppeld, die vaak dichtbij gemonteerd is. De buitenunit kan op het dak, aan de buitenmuur of op de grond worden geplaatst. Een plafondmodel is de oplossing om het klimaat in een lange ruimte te regelen. 

Standaard wordt een plafondmodel geleverd met een infrarood afstandsbediening. Een bedrade wandbediening is ook mogelijk, deze heeft meer functies dan de infrarood afstandsbediening en is overzichtelijker in te stellen. . Eventueel is de wandmodel ook uit te breiden met een Wi-Fi-Module om rechtstreeks vanaf telefoon of tablet te bedienen.

De koelcapaciteit van de plafondairco variëren van 2,5 kW tot 14 kW

Direct airco bestellen - direct airco in huis

Cassettemodellen

De binnenunit van een singlesplit cassetteairco wordt in het plafond gemonteerd. Cassetteairco’s hebben vaak een hoge koelcapaciteit en zijn netjes in het plafond weggewerkt. De binnenunit wordt aan de buitenunit gekoppeld, die vaak dichtbij gemonteerd is. De buitenunit kan op het dak, aan de buitenmuur of op de grond worden geplaatst. Een cassettemodel is de oplossing om het klimaat in een representatieve ruimte optimaal in te regelen.

Standaard wordt een plafondmodel geleverd met een infrarood afstandsbediening. Een bedrade wandbediening is ook mogelijk, deze heeft meer functies dan de infrarood afstandsbediening en is overzichtelijker in te stellen. . Eventueel is de wandmodel ook uit te breiden met een Wi-Fi-Module om rechtstreeks vanaf telefoon of tablet te bedienen.

De koelcapaciteit van de cassetteairco variëren van 1,5 kW en 13,5 kW

Begonnen met een airco op de warmste slaapkamer om de hete zomers te overbruggen. Vervolgens de woonkamer voorzien van een airco om ook in de wintermaanden dankbaar gebruik te maken van de verwarmingsfunctie tijdens de ochtend-uren. En we hebben verdere uitbreiding voor ogen!

Steenwijkerwold

Wij hebben gekozen voor een 5kW van LG. We hebben een vrijstaande woning en stoken in de winter voornamelijk op hout. Deze airco houdt het boven in huis zomer heerlijk cool en in de winter lekker warm, omdat de cv dan niet aan staat.

Appelscha

Na het offerteverzoek voor het plaatsen van twee airco's heb ik binnen een dag reactie ontvangen. De plaatsing van beide airco's kon al binnen een week. Op de dag van de installatie ben ik begroet door vrolijke installateurs die de rommel ook weer opruimden. Je merkte eigenlijk niet dat ze waren geweest. Eén airco begon op een zaterdagavond te lekken. Hiervoor heb ik direct gebeld, waarbij samen is gezocht naar oplossingen om voor dat moment de lekkage op te lossen. Dat is met het plaatsen van een slangklem gelukt. De opvolging van deze storing was meer dan prima. De eerstvolgende werkdag is contact gezocht of het sturen van een monteur nog nodig was en meerdere malen is opvolging gegeven of de lekkage zich nog voordeed. Ze leveren snelle service en de lijnen zijn heel kort. Ik kan iedereen Airco Service Appelscha aanbevelen!

Wim Vowinkel: