Geluidsniveau airco

Zal ik last ondervinden van het geluid dat mijn airco zal maken? Een airco zal zeker geluid maken, de hoeveelheid geluid die een airco produceert hangt af van het type airco, maar ook van de plaatsing van de airco. Ook zit er verschil in de vorm van airco die u kiest. Zo is een mobiele airco minder stil als een vaste airco.

Decibelniveau’s van airco’s

In onderstaande afbeelding worden de decibelniveau’s van verschillende geluiden weergegeven. De stilste airco’s binnen ons assortiment hebben een geluidsniveau van 15 dB. De grotere en uitgebreide airco’s hebben een geluidsniveau van maximaal 50 dB. Dit niveau is qua geluid vergelijkbaar met lichte regen.

db bij geluiden

Geluidsniveau buitenunit airconditioning

Voor de buitenunit van een airco zijn sinds 1 juli 2021 duidelijke regels opgesteld voor het geluid wat de airco mag maken. Het geluidsniveau is vastgesteld op maximaal 40 dB. Indien uw buitenunit meer geluid maakt als deze norm, dan moet hij op gepaste afstand van uw buren geplaatst worden. Hierin zal Airco Service Appelscha u altijd adviseren.

Geluidsniveau binnenunit airconditioning

U heeft besloten dat u wilt koelen en verwarmen met een airco, dan is nu de vraag welke airco past het beste bij uw woonsituatie. U moet zich ook afvragen in de keuze voor de airco, wat het geluidsniveau van de airco zal zijn. Onze airco’s hebben verschillende geluidsniveaus’. Bij een juiste plaatsing en installatie van één van onze airco’s zal u minimaal last ondervinden van het geluid dat de airco maakt.

Contact opnemen

Naam(Vereist)