Slimme sensor

Eco-sensor

De Slimme sensor detecteert de beweging van mensen, waarbij de instellingen van de airconditioner automatisch worden aangepast om de energie-efficiëntie te verbeteren en de gebruikservaring te optimaliseren.

Met twee ingebouwde modules, gebruikt de eco-sensor een dubbele zone-detectie met een maximale hoek van 120 graden en een afstand van 8 meter. De sensor scant een ruimte automatisch op de aanwezigheid van mensen en past de luchtstroom aan, door de modus ‘volgen’ of ‘vermijden’ te activeren op basis van uw specifiek behoeften.

Een groter detectie-gebied en de identificatie van de exacte locatie van mensen zorgen voor de best mogelijke gebruikerservaring. De lichtsterktesensor detecteert elke verandering in de lichtintensiteit. Wanneer de nacht valt of licht uitgaat, schakelt de airconditioner over op de slaapstand. 

Er is een verticaal en horizontaal detectie-gebied. Voordelen van meer comfort en energiebesparing worden hiermee bereikt. 

  • Als een hoge lichaamstemperatuur wordt gedetecteerd, wordt de frisse luchtstroom gericht op de persoon. Als een lage lichaamstemperatuur wordt gedetecteerd, wordt de luchtstroom omgeleid.
  • De eco-sensor detecteert automatisch de locatie en bewegingen van mensen in de kamer. Als niemand zicht in de ruimte bevindt, activeert de airconditioner na 20 minuten de energiebesparende modus. 

Alle blogberichten

BTU berekenen

BTU berekenen

Airco keuze BTU wordt vaak in één adem genoemd...

Begonnen met een airco op de warmste slaapkamer om de hete zomers te overbruggen. Vervolgens de woonkamer voorzien van een airco om ook in de wintermaanden dankbaar gebruik te maken van de verwarmingsfunctie tijdens de ochtend-uren. En we hebben verdere uitbreiding voor ogen!

Steenwijkerwold

Wij hebben gekozen voor een 5kW van LG. We hebben een vrijstaande woning en stoken in de winter voornamelijk op hout. Deze airco houdt het boven in huis zomer heerlijk cool en in de winter lekker warm, omdat de cv dan niet aan staat.

Appelscha

Na het offerteverzoek voor het plaatsen van twee airco's heb ik binnen een dag reactie ontvangen. De plaatsing van beide airco's kon al binnen een week. Op de dag van de installatie ben ik begroet door vrolijke installateurs die de rommel ook weer opruimden. Je merkte eigenlijk niet dat ze waren geweest. Eén airco begon op een zaterdagavond te lekken. Hiervoor heb ik direct gebeld, waarbij samen is gezocht naar oplossingen om voor dat moment de lekkage op te lossen. Dat is met het plaatsen van een slangklem gelukt. De opvolging van deze storing was meer dan prima. De eerstvolgende werkdag is contact gezocht of het sturen van een monteur nog nodig was en meerdere malen is opvolging gegeven of de lekkage zich nog voordeed. Ze leveren snelle service en de lijnen zijn heel kort. Ik kan iedereen Airco Service Appelscha aanbevelen!

Wim Vowinkel: